maandag 24 juni 2013

Zelfgemaakte bounty's

Nu je weet hoe gezond kokosolie is, wil je er natuurlijk ook recepten van.
Ik heb al eerder het recept van gezonde chocoladepasta gegeven, en hier dan een recept om zelf bounty's te maken.

Benodigdheden:
Zet een pan op met water. Bovenop de pan komt straks een schaal, waarin je de chocolade au-bain-marie gaat smelten.

Neem het kokosvlees van een vers gekraakte kokosnoot. Snijd de harde bruine buitenkant weg en bewaar alleen het witte vlees voor de bounty's. Snijd het kokosvlees alvast voor in kleine blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 cm. Voeg daarbij de kokosolie. Mix het geheel totdat alle grote brokken zijn verdwenen en het een egale massa is. Zet het nu even koud, zodat het mengsel straks een betere consistentie heeft.

Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie en zet een plank klaar met aluminiumfolie erop.

Haal na 5 รก 10 minuten het kokosmengsel weer uit de koelkast en rol er cilinders van op een voor jouw wenselijk formaat.

Als de chocolade is gesmolten dan leg je 1 kokosrolletje op een spaan en dompelt het in de chocolade. Even laten uitlekken en op de plank leggen. Dit doe je met alle rolletjes. Leg de plank met rolletjes in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

Wanneer de chocolade hard is, ga je een 2e laagje chocolade aanbrengen. Dus weer een rolletje op de spaan en in de chocolade dompelen, uit laten lekken en op de plank. Als alle rolletjes een 2e laagje  hebben gehad doe je de plank met rolletjes opnieuw in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.

En na een half uur in de koeling kun je genieten van je eigen gemaakte bounty's.

(bron: http://www.kokosolie.org)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten