maandag 3 juni 2013

E-nummers

E-nummers zijn hulpstoffen (additieven) die door de EU zijn goedgekeurd voor het gebruik in voedsel. Als het door de EU is goedgekeurd dan zou je toch denken dat het veilig moet zijn. Maar is dat het wel? Er is onderzocht dat de kleine hoeveelheid die in een product wordt gebruikt geen kwaad kan. Maar is die hoeveelheid nog wel klein? Het zit tenslotte in vele producten en je eet meerdere producten op een dag. En dat dag in, dag uit... Dan komen er toch heel wat chemische middelen in je lichaam. Lichaamsvreemde stoffen die je lever laten overwerken. Die je hormoonhuishouding in de war maakt. Lichaamsvreemde stoffen die opgeslagen worden in je vet. Dus stappelen die kleine hoeveelheden zich op in je lichaam. Kun je dan nog wel spreken van kleine hoeveelheden?
En de wisselwerking tussen E-nummers? Er zit meestal niet 1 E-nummer in je eten, maar meerdere. En hoe die op elkaar reageren en wat daarvan de uitwerking is op je lichaam/gezondheid is niet onderzocht. Hoe vaak zie je niet op de verpakking van een chemisch middel (bijv. een schoonmaakmiddel) dat je het niet moet mengen! Dan maak je mij niet wijs dat al die chemische voedingsadditieven niet op elkaar reageren of versterken, etc.

De welvaartsziekten van tegenwoordig ontstaan niet omdat wij zo gezond eten en leven. Die ontstaan door onze slechte eetgewoonte en ook slechte leefgewoonten. Geraffineerde producten vol chemicaliƫn. De chemische fabriek op je bord....
Hyperactiviteit; slapeloosheid; netelroos; astma; neurologische afwijkingen; mogelijk kankerverwekkend; dit is maar een kleine greep uit de mogelijke risico's. Raar he dat steeds meer kinderen last hebben van ADHD. Raar he dat steeds meer mensen last hebben van overgewicht (verstoorde hormoonhuishouding). Raar he dat we steeds meer last hebben van allergiƫn. En ga zo maar door.... Maar wat ik nog het meest rare vindt; er zijn gewoon een heleboel E-nummers die in andere landen (ja soms ook gewoon andere EU landen) verboden zijn en wij laten het gewoon in ons eten stoppen. We eten ons zelf ziek. En maar klagen over de stijgende gezondheidszorg kosten.

Wel nu, ik heb de oplossing tegen stijgende gezondheidszorg kosten!!! Verbied alle E-nummers!!! Laat ons weer echt voedsel eten!!!

En voor jou als persoon... wacht niet tot dat de overheid beslist dat E-nummers ongezond zijn, neem zelf die beslissing en probeer het te vermijden. Ja ik weet het, dat is heel lastig, want het zit in heel veel producten. Maar als je echt wilt, dan kom je een heel eind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten