dinsdag 18 juni 2013

IJs

Warm weer, dus dat vraagt om ijsrecepten...

Je kunt op verschillende manieren 'gezond' ijs maken. Dus hier volgen er een paar idee├źn, maar met je eigen fantasie kun je waarschijnlijk nog genoeg andere recepten bedenken:

IJs gemaakt met bananen als basis:

* Aardbeienijs: 1 kop bevroren aardbeien; 3 bevroren bananen in stukjes; 3 eetlepels (noten)melk (zodat je de bevroren massa kunt mixen, let op doe niet te veel want dan wordt het een milkshake). Alles in een blender mixen en genieten.

* Bosvruchtenijs: 2 bevroren bananen in stukjes; flinke hand bevroren bosvruchten, 3 eetlepels (noten)melk. Alles in de blender, mixen en genieten.

* Pindakaas chocoladeijs: 1 bevroren banaan; 1,5 eetlepel pindakaas; 1,5 eetlepel cacaopoeder; 0,5 eetlepel agavesiroop. Alles in de blender, mixen en genieten. Kun je eventueel nog serveren met stukjes noot en/of chocolade.

IJs gemaakt op basis van fruit:

* Fruit naar keuze, mixen met agavesiroop en een klein beetje water. Dan in de vriezer. Het beste kun je het in ijslollie-vormen doen. Doe je het in een bak, dan om het uur (zo'n 3x) omroeren, vanwege kristalvorming.

IJs gemaakt op basis van yoghurt:

* Yoghurt met aardbeien: 1 kop volle yoghurt; 1 kop aardbeien; 2 eetlepels agavesiroop. Mix de aardbeien en de agavesiroop in een blender of prak het door elkaar. Doe deze massa dan bij de yoghurt en roer goed door elkaar. Als je de yoghurt meedoet in de blender, wordt het heel dun en is het meer een yoghurt drankje (gezonde variatie van Yokidrink). Het kan in ijslollie-vormen en dan in de vriezer of in een bakje en dan in de vriezer. Bij het bakje om het uur even het ijs door roeren vanwege kristalvorming.

* Yoghurt met ananas: 1 kop yoghurt; 1/4 ananas; 2 eetlepels agavesiroop. Verder zelfde procedure als bij de yoghurt met aardbeien. Kan met elk fruit wat je lekker vindt.
Een andere mogelijkheid is deze waterijsjes bij mij te kopen, vanaf woensdag 19 juni in mijn assortiment.
      
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten