zondag 30 juni 2013

Heerlijke gezonde vruchtenkoek

In de maand juli zijn de ingrediënten voor een heerlijke gezonde vruchtenkoek in de aanbieding. Hier het recept:

Voor het deeg: 1 eetlepel honing; 4 eieren; eventueel 2 eetlepels rum (kunt u ook weglaten); 175 gram speltmeel; 1 theelepel kaneel; 1 volle theelepel wijnsteenbakpoeder. Dit alles bij elkaar in een kom doen en vermengen met de mixer.

Voor de vulling: 175 gram vijgen; 150 gram walnoten; 125 gram dadels; 125 gram gedroogde pruimen; 125 gram abrikozen; 250 gram rozijnen. Dit alles klein snijden (of knippen) en daarna door het deeg scheppen. Een cakevorm met een lengte van cica 30 centimeter met bakpapier bekleden, vullen met het deegmengsel en 1 uur in de oven bakken op 160 graden.

Eet smakelijk!

Maar waarom is deze heerlijke vruchtenkoek nou zo gezond?

Honing: Honing bevat enzymen, vitamines, vrije aminozuren, eiwitten en mineralen. Honing heeft antibacteriële en virusremmende eigenschapen en kan het lichaam helpen sneller te genezen.
Eieren: Eieren zijn rijk aan eiwitten, essentiële aminozuren, ijzer, choline. Allemaal goed voor hersenen en zenuwcellen. Verder bevatten ze de in vet oplosbare vitamines A, D, E, K en de in water oplosbare B2, B5, B8, B11, B12 en ook mineralen.

Speltmeel: Spelt is de oertarwe. Het is een zeer smaakvolle graansoort en is beter te verteren dan gewone tarwe. Spelt bevat onder andere natrium, kalium, calcium, fosfor, magnesium, ijzer, fluor, vitamine E en diverse B-vitamines.
Normaal €2,89 nu €2,60

Kaneel: Kaneel werkt ontkrampend en stimuleert de bloedsomloop. Kaneel verbetert de werking van insuline doordat het de celwanden opent waardoor deze suikers kunnen opnemen.

Wijnsteenbakpoeder: Wijnsteenbakpoeder bevat calcium, ijzer, magnesium, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan en selenium.

Vijgen: Vijgen zijn goed voor de stoelgang. Ze zijn vezelrijk en door de kleine pitjes in de vrucht wordt de darm gestimuleerd. Vijgen bevatten B-vitamines en mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium.
 Normaal €2,49 nu €2,25

Walnoten: Walnoten zijn zeer rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Verder bevatten walnoten essentiële aminozuren, ijzer, foliumzuur en de vitamines B2, B12, E en D.
 Normaal €3,09 nu €2,80

Dadels: Dadels zijn rijk aan voedingsstoffen en ijzer.
Normaal €2,25 nu €2,00

Abrikozen: Abrikozen zijn een goede bron van vitamine A en C. Abrikozen zijn rijk aan ijzer.
 Normaal €2,49 nu €2,25

Pruimen: Pruimen zijn rijk aan vitamine C. Pruimen zijn goed tegen obstipatie en ze bevorderen een gezonde stoelgang.
 Normaal €3,55 nu €3,20

Rozijnen: Rozijnen bevatten vijf bacteriedodende bestanddelen die de groei zouden afremmen van verschillende soorten bacteriën die een rol spelen bij tandbederf en tandvleesontsteking. Ze zijn gezond omdat ze verschillende vezels, magnesium, kalium en de verschillende B-vitamines bevatten.
 Normaal €2,85 nu €2,60

Mocht u de heerlijke gezonde vruchtenkoek willen maken, of voor overige producten, bezoek dan onze webwinkel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten