dinsdag 28 mei 2013

Aspartaam

Je hebt al kunnen lezen dat ik het gebruik van geraffineerde suikers afraad. Dat geldt ook voor de chemische zoetstoffen, zoals aspartaam. Helaas beweren vele deskundigen dat het onschuldig is (het is tenslotte een door de EU goedgekeurd additief). Het zit in heel veel producten.

Aspartaam is in 1965 door een Amerikaanse scheikundige ontdekt. In 1973 hebben onafhankelijke Amerikaanse onderzoekers aangetoond dat aspartaam het zenuwstelsel aantast en dat het zeer kankerverwekkend is. Toch werd het in de jaren tachtig op de markt gebracht.

Dr. Roberts, deskundige op dit gebied, zei in een documentaire dat: "Aspartaam geen natuurlijk product is, maar daadwerkelijk een vergif." Hij legde vervolgens uit dat aspartaam drie stoffen bevat: phenylalanine (50%), asparaginezuur (40%) en de overgebleven 10% bestaat uit methyl-esters die, eenmaal ingeslikt, zich omzetten in methanol, een zeer giftig gif. Vervolgens zet deze methanol zich om in formaldehyde, even giftig als cyanide en arsenicum, in mierenzuur en in diketopiperzine (DKP), stuk voor stuk verantwoordelijk voor hersentumoren.

Bekende bijwerkingen van aspartaam: hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, buikpijn, slapeloosheid, gewichtstoename, hyperactiviteit, concentratiegebrek, slechter zien, gehoorstoornissen, verhoogde gevoeligheid voor lawaai, pijnlijke gewrichten (rug en knieĆ«n), krampen, chronische vermoeidheid, wallen, huidreacties en verschillende onverklaarbare soorten jeuk, haaruitval, verkoudheden, tandaandoeningen, terugtrekken van het tandvlees, constant gevoel van kou hebben, neusbloedingen, aantasting van het intellect, geheugenverlies, depressie, humeurigheid zonder duidelijke aanleiding, paniekreacties, paranoia, obsessies, pleinvrees, agressiviteit (zelfs fysiek geweld), aanvallen van hyperseksualiteit, dementie, stuipen en soms epilepsie, schildklieraandoening, onvruchtbaarheid, impotentie, miskramen, aangeboren misvormingen, mentale achterstand, afname van het aantal bloedlichaampjes, verzwakking van het immuunsysteem (verhoogde gevoeligheid voor infecties). Verder kan deze zoetstof suikerziekte, de ziekte van Parkinson, Alzheimer, Multiple Sclerose, bindweefselbeschadiging, plotselinge hartstilstand (vooral bij sportmensen), hersentumor (en overige tumoren), adergezwellen en huidtuberculose veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan aspartaam een vergiftiging door zware metalen veroorzaken.
(bron: Wat zit er in uw eten? Corinne Gouget)

1 opmerking:

  1. Wow, dat zijn nogal wat bijwerkingen! Nog meer geleerd vandaag.. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen