woensdag 16 oktober 2013

Appeltaart

Vandaag de verjaardag van de jongste gevierd. Hij wilde appeltaart, dus heb ik gisteren appeltaart gebakken. Ik heb hem gemaakt van speltmeel en gezoet met honing.

Wat heb je nodig?
Voor het deeg:
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei (geklutst, klein beetje bewaren om over de taart de strijken)
  • 100 gram honing
  • snufje zout
Voor de vulling:
  • 4 appels
  • 150 gram rozijnen
  • 2 eetlepels honing (hoeveelheid is afhankelijk van hoe zoet/zuur je appels zijn)
  • 2 theelepels kaneel


Maak het deeg door alle ingrediƫnten door elkaar te mengen en maak er een bal van. Leg dit verpakt in huishoudfolie voor een uur in de koelkast.
Na een uur haal je het deeg uit de koelkast en 2/3 deel van het deeg rol je uit tot een ronde lap en hier bekleed je de springvorm mee.
Nu ga je de vulling maken. Je schilt de appels en snijd ze in kleine stukjes. Voeg de rozijnen, honing en kaneel toe. De vulling kan nu in de taartvorm.
Van het overgebleven deeg ga je nu slierten rollen en daarmee maak je een ruitpatroon bovenop de taart. Afstrijken met het kleine beetje ei dat je over had gehouden en dan kan de taart voor zo'n 30 minuten in de oven op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten