maandag 13 oktober 2014

Aubergine lasagne

Mijn vriend houdt niet van aubergines en ook niet van lasagne (al  heeft dit niks met de oorspronkelijke lasagne te maken, behalve dat het laagjes zijn). Dus dit is één van de gerechten die ik hem niet voor hoef te schotelen. Ik daar en tegen vind het ontzettend lekker en maak het dus zo af en toe voor mezelf als lunch (kan er 2 dagen van eten).

Ingrediënten:
2 aubergines
blikje gepelde tomaten
basilicum (verse)
bolletje mozarella
zout en peper
olie

Was de aubergines en snijdt ze in plakken. Strooi aan beide kanten zout op de plak en zet de plakken voor minstens een half uur weg.
Na het half uur de plakken droog deppen met keukenpapier. Daarna de plakken in de olie bakken. Ik gebruik hier rijstolie voor.
Ondertussen het blikje tomaten openen en in een pan doen. Tomaten een beetje kapot maken. Dit mag een tijdje staan pruttelen, het moet indikken. Op het laatst doe je er de fijngesneden basilicum bij en peper en zout naar smaak.
Snijd de bol mozarella in plakjes.
Neem nu een ovenschaal. Doe hier eerst een beetje tomtensaus op. Dan vervolgens aubergineplakken, daarna plakken mozarella. Dit alles herhaal je tot de ingrediënten op zijn.
Doe de aubergine lasagne nu voor 30 minuten in de oven op 200 graden. Daarna smullen maar...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten