dinsdag 22 juli 2014

Superfood Baobab Bessentaart

Ken je de Superfood Baobab al? Baobab is een grote vrucht met een harde schil, die kleine witte vruchtjes bevat. De Baobab vrucht (waar we de poeder van maken) is van zichzelf al volledig droog, omdat de boom al het water absorbeert! En dat is ook de reden waarom deze „apenbroodboom” kan leven in zo’n droog klimaat. Het mooie aan Baobab poeder is dat er niets wordt gedaan: de kleine witte vruchtjes worden beschermd door de schil en de vrucht komt droog van de boom. Je eet daarom een 100% puur en biologisch product!

Baobab fruit bevat plus/minus 6 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel, plus/minus 4-6 keer zoveel kalium als bananen en plus/minus 2-4 keer zoveel calcium als een flink glas melk. Daarnaast bevat baobab ook vitamine A, B1, B2, B3, B6 en magnesium, ijzer, mangaan, fosfor, zink en molybdenum (bron: Besco et al., 2007).

Baobab kan je heerlijk gebruiken in (groene) smoothies, toevoegen aan sapjes, aan je (kefir) yoghurt of notenmelk. Of je kunt er een heerlijke Baobab Bessentaart van maken. Geniet van dit heerlijke recept!     
      

Ingrediƫnten

• 2 kopjes blauwe bessen
• 1/3 kopje rauwe cashewnoten
• 2 el kokosolie
• 2 el kokosbloesemsuiker
• 3 tl baobab poeder
• 1-2 tl citroensap
• 1 kopje amandelen
• ½ kopje gedroogde dadels
               

Bereidingswijze


Week de rauwe cashewnoten 4 uur in water. Vermaal vervolgens de amandelen voorzichtig in de keukenmachine, voeg de dadels toe en maal deze even mee tot je een plakkerige bal krijgt. Druk de bal plat in een taartbodem, zorg daarbij dat de hele bodem goed bedekt is. Doe nu de kokosolie in een kommetje en verwarm deze ‘au bain marie’ tot het vloeibaar is. Giet de olie vervolgens in een blender en voeg ook de geweekte cashewnoten en andere ingrediĆ«nten toe (houd wat blauwe bessen apart ter decoratie). Zet de blender aan tot je een zachte massa krijgt en schep deze fruitpuree in de taartbodem. Verdeel vervolgens de overgebleven blauwe bessen over de taart en hij is klaar om geserveerd te worden!

Het originele recept is gemaakt door superfoodies

1 opmerking:

  1. Lijkt mee een heerlijk recept, ik ga hem eens proberen morgen.

    BeantwoordenVerwijderen