zondag 19 januari 2014

Tarwegras

Tarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkeld tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel. Het telen van deze plant duurt niet lang en hij kan dus vrij snel worden geoogst. Het bijzondere van deze plant is dat hij een unieke samenstelling heeft en hierdoor eigenlijk alles bevat wat het menselijk lichaam nodig heeft.  Je kunt het zien als een soort van “super alles-in-1 groente”. Tarwegras is een bom van vitamine, enzymen en mineralen en geeft je daarnaast ook nog eens een natuurlijke energie boost.

De voordelen van tarwegras

“Wist je dat 1 dosis tarwegras per dag gelijk staat aan ongeveer 800-900 gram fruit en groente?”

Tarwegras bevat:

vitamine A
vitamine B1, B2, B3, B6
vitamine C
vitamine K & E
ijzer
kalium
calcium
magnesium
fosfor
natrium

Verder bevat tarwegras ook nog eens kobalt en zink.

De eigenschap van tarwegras is dat het ons lichaam zowel voedt als herstelt. Tarwegras is zeer effectief in het ontgiften van het bloed, de lever en de dikke darm. Tarwegras reinigt het lichaam, heeft een ontgiftende werking en bevordert de spijsvertering. De therapeutische bijdrage die tarwegras levert kan worden toegeschreven aan de zuurstof-bindende werking van het chlorofyl dat het bevat, en ook aan het complete spectrum van vitaminen & mineralen, aminozuren, enzymen en essentiĆ«le vetzuren. Meer dan 80 enzymen zijn in tarwegras aangetroffen.

Heb je tarwegraspoeder gekocht en wil je daar graag een sap van maken? Het recept is heel makkelijk. Meng water samen met een eetlepel tarwegras. Blenden en klaar!

Benodigdheden:

  • 250 ml water (of 150 ml water en 100 ml appelsap)
  • groot glas of een lege glazen fles van 250 ml (om mee te nemen)
  • 1 eetlepel tarwegraspoeder
Geen opmerkingen:

Een reactie posten