Daarnaast heb ik me ook voorgenomen om mijn brood niet te vervangen door allerlei heerlijke muffins, glutenvrije broden (dat deed ik nu voornamelijk wel) maar om ook in de lunch meer groente te stoppen. Een ander voornemen is om minder baksels met suiker (lees ongeraffineerde suiker) te maken. Dit volgende recept is er zo een... heerlijke abrikoos-amandel-kokoskoekjes.
Dit recept komt van de site vullen of voeden. Ik vind ze super lekker!!!

- 125 g gedroogde abrikozen- 2 st dadels
- 75 g kokosrasp
- 75 g amandelmeel
- 75 g havermout (voor glutenvrije koekjes neem je glutenvrije havermout)
- Mespuntje kardamom gemalen
- Mespuntje vanillepoeder
- Mespuntje zout
- 1 dl water
Bereiding (25 minuten)
Verwarm de oven voor op 175 °C. Doe de abrikozen samen met de dadels en de helft van het water in de keukenmachine en draai het geheel fijn. Meng in een kom de kokos, amandelmeel, havermout, kardamom, vanille, zout en de rest van het water. Voeg hierbij de abrikoos-dadelmassa en kneed het geheel tot een deeg. Draai eerst gelijke balletjes en verdeel op een bakplaat met een bakpapier eronder. Druk de koekjes uit met behulp van een vorm naar wens en bak eerst 6 minuten op de ene kant. Draai de koekjes om en bak nogmaals 6-8 minuten. Laten afkoelen en serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten