maandag 2 december 2013

Osawacake

Ja, een osawacake. Heb je daar al eerder van gehoord? Ik nog nooit. Kwam het tegen tijdens het snuffelen op internet en alleen al door de naam werd ik nieuwsgierig... En bij Rens Kroes heb ik het recept gevonden. En natuurlijk heb ik het ook uitgeprobeerd. Het is een heerlijke, voedzame cake.

Ingrediƫnten:
Bereiding:
Week de rozijnen 20 minuten in warm water.
Kook de rijst gaar.
Vet de cakevorm in met kokosolie en verspreid 3/4 van de sesamzaadjes in de vorm (bodem en zijkanten).
Rooster de noten.
Als de rijst gaar is meng je het met de rest van de ingrediƫnten (behalve overgebleven sesamzaad) tot een plakkerige massa.
Doe het mengsel in de cakevorm en druk het aan.
Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de bovenlaag.
De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in 60 minuten gaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen