Ingrediƫnten:
- 200 gram zilvervliesrijst
- 125 gram speltmeel
- 9 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
- 150 gram hazelnoten
- 2 eetlepels kokosolie
- 150 gram rozijnen
- 8 gedroogde abrikozen in stukjes
- 180 ml diksap
- 100 gram havermout
- 1 theelepel vanillepoeder
- 2,5 eetlepel kaneel
- snuf zeezout
Week de rozijnen 20 minuten in warm water.
Kook de rijst gaar.
Vet de cakevorm in met kokosolie en verspreid 3/4 van de sesamzaadjes in de vorm (bodem en zijkanten).
Rooster de noten.
Als de rijst gaar is meng je het met de rest van de ingrediƫnten (behalve overgebleven sesamzaad) tot een plakkerige massa.
Doe het mengsel in de cakevorm en druk het aan.
Strooi de overgebleven sesamzaadjes over de bovenlaag.
De cake bak je in een voorverwarmde oven op 180 graden in 60 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten