vrijdag 13 december 2013

Roomboterkoek

De afgelopen tijd erg druk geweest (privé en werk). Vandaag weer een grote stap gezet; vanaf februari 2014 sta ik elke zaterdag op de biologische markt van het Centrum voor Gezond Zijn in Bussum. Dus dat vond ik wel een goede reden om mezelf te verwennen (straks natuurlijk ook vriendlief en kinderen, maar ik heb al een stukje genomen).

Ingrediënten:
250 gram speltmeel
75 gram agavesiroop
225 gram biologische roomboter
1 ei

Oven voor verwarmen op 175 graden.
Meel, agave, boter en 3/4 van het losgeklopte ei door elkaar kneden.
Dit in een beboterde boterkoekvorm doen. Heb je geen boterkoekvorm, dan kun je het ook prima in een springvorm doen.
Restje ei erover heen smeren, zorgt voor een mooi krokant bruin laagje.
Met een vork kun je nog een ruitmotief op de koek maken als je dat wilt.
Zet de koek voor 45 minuten in de oven.
Even af laten koelen voordat je kunt smullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten