Iets wat tegenwoordig steeds meer voorkomt zijn mensen met een allergie of intolerantie voor kippeneieren. Zij kunnen gelijk een hoop items van hun boodschappenlijst schrappen, omdat ei erin is verwerkt. Velen gaan dapper aan de slag met koken en bakken, maar lopen steeds tegen de lamp aan wanneer een gerecht als ingrediënt ei nodig heeft. Veel veganisten zijn ook bekend met deze kwestie.
Ei-vervangers kleuren over het algemeen de smaak van een recept. Bovendien hebben kant-en-klare mixen ingrediënten met een vrij lage voedingswaarde en/of ongewenste toevoegingen. Hierin bieden chiazaden uitkomst! Chiazaden zijn glutenvrij , hypoallergeen en hebben een uitzonderlijk hoge voedingswaarde. Bovendien hebben ze geen geur en smaak! Perfect dus voor in koekjes, cakes, brood, gebak, scones, etc.
De ervaring leert dat “chia eieren” uitstekend te gebruiken zijn in gerechten waar 3 of minder eieren in nodig zijn. Wil je een veganistische variant van een gerecht waar 4 of meer eieren voor nodig zijn, dan kan het lastig worden om het gewenste resultaat te bereiken
Recept ei vervanger:
- 4 eetlepels chiazaad
- 240-250 ml water
De ervaring leert dat “chia eieren” uitstekend te gebruiken zijn in gerechten waar 3 of minder eieren in nodig zijn. Wil je een veganistische variant van een gerecht waar 4 of meer eieren voor nodig zijn, dan kan het lastig worden om het gewenste resultaat te bereiken
Geen opmerkingen:
Een reactie posten