woensdag 25 juni 2014

BijenpollenBijenpollen (andere benaming is stuifmeelkorrels) zijn gemaakt van het stuifmeel van bijen en bieden ondersteuning aan mensen die depressieve gevoelens, stress of een verzwakt immuunsysteem hebben. Bijenpollen bevatten namelijk de immuunsysteem stimulerende stoffen RNA (ribonucleïnezuur) en DNA (desoxyribonucleïnezuur), die beiden de groei, vernieuwing en reparatie van cellen ondersteunen en de verschijnselen van veroudering vertragen (Saric et al., 2009). Aan de hand van diverse onderzoeken is tevens aangetoond dat bijenpollen het energieniveau, de concentratie en het uithoudingsvermogen verbeteren (Elkins, 1996, Fenguo et al., 2004), waarmee je weer snel uit je dipje wordt getrokken zodat de dag je weer toelacht. Bovendien reguleren bijenpollen het spijsverteringsstelsel en de hormoonspiegel (Linskens & Jorde, 1997), twee lichaamsfuncties die vaak verstoord raken als je vaak stress hebt of depressief bent.

Ook als je niet vaak last hebt van depressieve gevoelens, stress of een verzwakt immuunsysteem kan het raadzaam zijn om regelmatig bijenpollen te eten, want bijenpollen zijn vanwege de zeer hoge voedingswaarde te vergelijken met een multivitaminepreparaat, maar dan veel effectiever omdat de voedingsstoffen allemaal geheel natuurlijk zijn waardoor ze efficiënter door het lichaam worden geabsorbeerd. Bijenpollen bevatten talloze vitamines (A, B complex, C, D, E), mineralen (selenium, calcium, magnesium), aminozuren, enzymen, co-enzymen, lecithine, natuurlijke suikers, vetzuren en sporenelementen en zijn daarmee een heel compleet superfood dat een natuurlijk alternatief kan zijn voor synthetische multivitamines.

Bijenpollen zijn niet alleen enorm gezond, ze zijn vooral ook erg lekker vanwege de zoete honingachtige smaak. Je kunt de pollen puur eten en langzaam op je tong laten smelten. Daarnaast zijn bijenpollen heerlijk in ontbijtgerechten, smoothies en saladedressings en als garnering op toetjes, rauwe chocolade en rauw gebak.


bron: http://jessevandervelde.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten